Partner in personele zaken.

Een contract voor 5 jaar

Nu de economie aantrekt en er weer meer vacatures zijn, is het ook in re-integratieland soms makkelijker om mensen te plaatsen. Alhoewel veel werkgevers nog huiverig zijn om iemand aan te nemen die niet 100% aan het gewenste functieprofiel kan voldoen, verwacht ik dat de krapte in sommige beroepen dusdanige vormen aan zal nemen, dat dit kansen biedt voor medewerkers met een beperking of voor iemand die niet het diploma heeft maar wel de werkervaring.

Een vraag die veel werkgevers tegenwoordig stellen is: hoe lang mag een contract eigenlijk duren? Want een vast contract, daar zijn we toch nog steeds best huiverig voor.

Het goede nieuws is: Er is geen maximum.

Wanneer je denkt voor 2 of 3 of 5 of 10 jaar werk te hebben voor een werknemer mag je een contract aanbieden met een arbeidsduur met de lengte die jij passend vindt. Wil je dit contract verlengen, dan pas word je als werkgever geconfronteerd met de optie dat dan alleen nog maar een vast contract mogelijk is. Maar het vaste contract ontstaat niet tijdens de looptijd van het tijdelijke contract. Er is immers maar 1 contract afgesloten met een vaste einddatum. De regel dat na 2 jaar een vaste arbeidsovereenkomst volgt, heeft altijd te maken met een keten van opeenvolgende contracten en 1 contract is geen keten.

Misschien iets om over na te denken als werkgever. Zo houd je toch de mogelijkheid om flexibel te zijn en mee te bewegen met de conjunctuur, terwijl je je medewerker toch ook voor een langere periode zekerheid biedt.

 

Laat een reactie achter

BeijerHR

Plantijnweg 30a
4104 BB Culemborg
0345- 250113

info@beijerhr.nl

KvK 56325681
BTW NL128093584B01
BANK NL57INGB0007325404

HR Strippenkaart

U bent werkgever van een kleine tot middelgrote onderneming en u houdt de touwtjes graag zelf in handen. U zit niet te wachten op een grote afdeling HR of op een bureau dat via een duur abonnement uw personele zaken behartigt. Met de HR Strippenkaart koopt u zelf advies in, wanneer het u uitkomt.

Interessant? Delen mag!